Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час щоденного ранкового церемоніалу в Міністерстві оборони вшанували загиблих Українських героїв

Дата: 29.10.2018 23:20
Кількість переглядів: 557

Фото без опису29 жовтня, на території Міністерства оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування Українських героїв, які загинули цього дня в різні роки внаслідок російської збройної агресії на Сході України. Цього дня дзвін прозвучав одинадцять разів в пам`ять про мужніх захисників України, які самовіддано захищали рідну землю від російського агресора. Серед них і наші земляки - капітан ГРИГОР Руслан Петрович, солдат АВРАМЕНКО Андрій Миколайович. 

Рівно чотири роки тому, на світанку, трагічно обірвалося їхнє життя під час виконання бойового завдання в районі села Петрівське, що поблизу Волновахи. Солдат і офіцер. Там, на Сході, вони були рівними. Разом, пліч-о-пліч, йшли на виконання важливого завдання. Разом, прикриваючи один одного, полягли в нерівному бою із диверсійною групою противника.

«Минуло чотири роки, а все ніби було вчора, - ділиться сумними спогадами дружина капітана Руслана Григора Ірина. – Ніщо не може зменшити біль втрати. Але ось такі церемонії, як сьогодні, доводять, що про наших хлопців пам’ятають. І для нас це дуже важливо. Ми надзвичайно вдячні і Президенту України, і представникам Міністерства оборони України, всім причетним до організації цього заходу,  за увагу і за запрошення. Окремі слова вдячності голові Білоцерківської райдержадміністрації Геннадію Джегуру за постійну турботу про нас і за забезпечення поїздки на церемоніал. Дуже хочеться миру і  щоб  не збільшувався список на стінах Зали пам’яті…». 

Додамо, що Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стеллою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

Зала пам’яті — це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російській агресії. На стінах Зали пам’яті вміщено таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули впродовж 1992 — 2018 років.

В середині Зали пам’яті, на спеціальному подіумі, розміщено Книгу пам`яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки. Станом на зараз лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні Збройні Сили України несли бойові втрати.

Спорудження Зали пам’яті здійснено за безпосередньої підтримки Президента — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень