Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

2022 рік

Проєкт районного бюджету на 2022 рік

Доходи районного бюджету на 2022 рік

Розрахунок доходів районного бюджету на 2022 рік здійснено, відповідно до норм чинного Податкового і Бюджетного кодексів України,  та інших законодавчих актів з врахуванням внесених змін щодо децентралізації. Обрахунки  здійснено з урахуванням зміни норм законодавства, які набувають чинності з наступного бюджетного року.

Дохідна частина загального фонду районного бюджету на 2022 рік (без врахування міжбюджетних трансфертів) сформована в загальній сумі 375,0 тис. грн.

53,3 відсотки у структурі доходів загального фонду районного бюджету на 2022 рік припадає на доходи від власності та підприємницької діяльності, зокрема, на адміністративні штрафи та інші санкції , обсяг яких прогнозується у сумі  200,0 тисяч гривень.

46,7 відсотка припадає на плату за  адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційної господарської діяльності, обсяг якої прогнозується  в сумі 175,0 тис. грн.

Також по загальному фонду районного бюджету на 2022 рік запланована  субвенція з державного бюджету  місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень у сумі 1297,9 тис. грн. Всього дохідна частина районного бюджету складає 1672,9 тис. грн.

                  Видатки районного бюджету

Проєкт видаткової частини  районного бюджету на 2022 рік складено відповідно вимог статті 91 Кодексу з урахуванням наявного фінансового ресурсу, вимог програмно-цільового бюджетування на підставі поданих бюджетних запитів.

Усього видатки районного бюджету на 2022 рік складають  1672,9 тис. грн, в тому числі: загального фонду – 1672,9  тис. грн. Видатки районного бюджету на 2022 рік передбачені  по головних розпорядниках коштів – районна рада, районна державна адміністрація та управління фінансів.

На утримання районної ради заплановано  1639,9 тис. грн, що становить 34,5 відсотків для повного забезпечення функціонування установи. Запропонований обсяг бюджетних призначень не дає можливості районній раді в повній мірі врегулювати питання, пов’язані із поточним функціонуванням установи та утримання адмінприміщення. Незабезпеченість коштами до кінця року складає 3120,1 тис.грн. в тому числі 2660,1 тис.грн заробітна плата з нарахуваннями, 222,0 тис.грн – оплата енергоносіїв, 238,0 тис.грн – інші видатки.

На виконання програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, висвітлення діяльності Білоцерківської районної ради та Білоцерківської районної державної адміністрації на 2022 рік заплановано  30,0 тис. грн, резервний фонд – 3,0 тис. грн.  Обсяг  потреби в коштах до кінця року на фінансування місцевих програм складає 175,0 тис. грн.

Упродовж 2022 року спільно з головними розпорядниками коштів вживатимуться всі можливі заходи для забезпечення бюджетними асигнуваннями видатків установ шляхом внесення змін до показників районного бюджету згідно з вимогами статей 23, 75, 77, 78 Бюджетного кодексу України, а також шляхом виконання керівниками бюджетних установ вимог статті 51, яка вимагає утримання чисельності працівників установ та здійснення фактичних видатків на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, лише в межах бюджетних асигнувань на заробітну плату, затверджених бюджетним установам у кошторисах. У наступному бюджетному періоді головним розпорядникам коштів районного бюджету необхідно здійснювати заходи щодо ефективного та раціонального використання бюджетних коштів та забезпечити першочергове фінансування видатків на оплату праці та енергоносіїв, не допускаючи простроченої кредиторської заборгованості із зазначених виплат.

Трансферти з держбюджету враховані у обсягах, визначених у Законі України «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Районний  бюджет на 2022 рік (як і на 2021 рік) складений та виконуватиметься за програмно-цільовим методом бюджетування за оновленою типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету.

Начальник  управління                                                            Світлана ЕЙСМОНТ

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень