Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги суб’єктів господарювання діяльність яких пов’язана з виробництвом та/або обігом харчових продуктів

Дата: 13.09.2018 23:11
Кількість переглядів: 977

Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області нагадує, що постановою Кабінету міністрів № 1104 від 18 грудня 2017 року було знято мараторій на проведення перевірок.

Одним з питань, які будуть перевірятися під час здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), буде дотримання суб’єктом господарювання вимог Закону 771/97-вр від 23.12.97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з останніми змінами на доповненнями. Цей Закон регулює відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів і визначає порядок забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що виробляються, перебувають в обігу, ввозяться (пересилаються) на митну територію України та/або вивозяться (пересилаються) з неї.

Ключевим і необхідним моментом додримання вимог Закону 771/97-вр від 23.12.97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з останніми змінами на доповненнями є Державна реєстрація потужностей. Відповідно до статті 25 цього закону, Державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу. 

Таким чином реєструвати потужність потрібно:

операторам ринку, які провадять діяльність, пов’язану з первинним виробництвом (або: транспортуванням, зберіганням, продажем) харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною.

Також цей обов’язок поширюється:

- на заклади харчування (якщо воно не відповідає вищевказаним вимогам);

- на потужності, які здійснюють виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження;

- на заклади роздрібної торгівлі.

Варто наголосити, що в разі відсутності державної реєстрації оператори ринку несуть відповідальність за таке правопорушення відповідно до Закону № 2042-19 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», статті 65 – «виробництво та/або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов’язковість її державної реєстрації встановлена законом, - тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат».

Для проходження Державної реєстрації варто звернутися до Білоцерківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: м. Біла Церква, вул. Толстого 44.

Державна реєстрація суб’єктів господарювання БЕЗКОШТОВНА.  Щиро сподіваємося на Ваше розуміння та закликаємо до співпраці.

Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень