Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проект "Муніципальна няня"

Дата: 07.05.2019 22:39
Кількість переглядів: 1576

Від початку 2Фото без опису019-го року українським батькам почали відшкодовувати  послугу з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня". Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2018 року. "З 1 січня 2019 р. відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня" в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року, на умовах співфінансування з різних бюджетів", – зазначено в тексті документа.

Як відомо, послуга "муніципальна няня" передбачає, що батьки чи опікуни дитини до трьох років зможуть отримувати компенсацію за оплату послуг няні для дитини. Йдеться про суму в 1626 гривень, які надаватиме держава (співмірний розміру прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років з 1 січня 2019 року).

Таким чином, проект Кабміну передбачає відшкодування батькам частини коштів за роботу няні. Батьки зможуть працювати і отримувати послугу по догляду за дитиною, а няні матимуть офіційне працевлаштування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень