Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті Всеукраїнського етапу військово-патріотичної гри «Джура»

Дата: 04.07.2018 18:34
Кількість переглядів: 603

Фото без опису3 липня у Переяслав-Хмельницькому Київської області стартував 10-й ювілейний Всеукраїнський етап  дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура». На змагання «Джура -2018: Наддніпрянська Січ», що триватимуть до 15 липня,   з’їхались школярі  з усієї України – переможці обласних етапів змагань, вони   візьмуть участь у  спортивних змаганнях, вікторинах, мистецьких конкурсах, майстер-класах, рейд-походах, краєзнавчих екскурсіях, ознайомляться з роботою козацьких і молодіжних патріотичних організацій.  Учасники відвідають Черкащину, Київ.

Відкрились змагання ходою вулицями Переяслава,  підняттям прапорів, потім  присутні  вшанували  полеглих героїв – учасників антитерористичної операції на Донбасі хвилиною мовчання, учасники патріотичних змагань  поклали  квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко привітав юнаків та юначок  і наголосив, що заходи з підтримки любові  і поваги до своєї країни  зараз особливо   вчасні  і актуальні :

«Уряд, держава підтримує такі патріотичні заходи, які зараз  відбуваються у Переяславі. Любити і захищати Україну в усі часи було найсерйознішою справою. Багато хто думав, що нам не потрібно ні армії, ні козацтва, ні згадок про минуле, аж поки Росія не напала  і не почала вбивати українців», - зазначив   В’ячеслав Кириленко.

Віце-прем’єр-міністр побажав командам гарних військово-навчальних українських патріотичних справ заради нашої української землі:

«Хтось із  вас піде  далі по  військовій стезі, буде захищати Україну, хтось буде  цивільним,  але як би не склалась доля кожного з вас, ви повинні знати, що іншої землі  у нас немає, що ніде ви не будете шановані  і любимі,  як тільки тут на рідній українській землі! З 2014 року захисники України стали головною надією для всіх, і ви  - частина великої української надії», - сказав  Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.

В урочистому відкритті всеукраїнського етапу змагань також взяли участь представники Міністерства освіти і науки України,  українських патріотичних громадських організацій,  Патріарший намісник, Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній,  голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган та  керівництво міста Переяслав-Хмельницький.

Команди отримали  благословення  духовенства Української православної церкви Київського патріархату.

Нагадаємо, всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура» («Сокіл») – це системна форма позакласної роботи з національно-патріотичного виховання учнівської молоді, один з найважливіших заходів реалізації  Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015.Основою гри в навчальних закладах є дитяче самоврядування на засадах козацької самоорганізації: добровільне об'єднання учасників для виконання завдань гри у рій (клас, гурток тощо), сотню (паралель класів), курінь (навчальний заклад).        Робота за програмою гри  розпочинається  з початком навчального року та урочистих заходів до Дня Українського козацтва (14 жовтня). У кінці навчального року  підбиваються підсумки та проводяться фінальні етапи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень