Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За ініціативи Всеукраїнської асоціації учасників бойових дій вже понад 2 тисячі учасників АТО отримали земельні ділянки

Дата: 27.01.2018 22:30
Кількість переглядів: 536

Фото без описуДля більшості регіонів України актуальним залишається якнайшвидше забезпечення учасників АТО та членів їх родин земельними ділянками. У Білоцерківському районі завдяки співпраці районної влади та громадської організації "Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій" це питання активно вирішується.

Минулої суботи, 27 січня, губернатор Київщини Олександр Горган разом із членами ГО "Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій" Миколою Гніушевичем та Максимом Коноплястим в ПК «Росава» вручили майже півтисячі державних актів на право власності земельними ділянками учасникам АТО та членам їх родин. В цілому ж, право власності на земельні ділянки вже отримали 2100 учасників АТО. За останні півроку це вже третя така  зустріч учасників антитерористичної операції на сході України з керівництвом області, яка завершується врученням омріяних сертифікатів.

Цього разу земельні ділянки на користь учасникам АТО та їх родин надало фермерське господарство «АГРОРОСТ» (керівник Костянтин Антоненко). 380 учасникам АТО виділено по 2 га землі для ведення особистого селянського господарства. А ось 80 захисників отримали  по 0,1 га для індивідуального дачного будівництва в адміністративних межах с.Трушки.

Звертаючись до присутніх, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган подякував захисникам за мирне небо та родинам Героїв за терпіння та розуміння: «Ми в неоціненному боргу перед вами і ці земельні ділянки лише маленька крихта того, як ми можемо віддячити вам за все». За словами губернатора, не допустима ситуація, коли після смертельних баталій на сході України, вдома учасників АТО можуть спіткати дещо інші баталії – за обіцяні їм державою земельні ділянки доводиться «воювати» не менш жорсткіше. В даному контексті він відмітив спільну роботу районної Білоцерківської державної адміністрації та Всеукраїнської асоціації учасників бойових дій.

Додамо, що надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення й надав документ, який посвідчує його участь в АТО. На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень