Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Делегація з Білоцерківського району взяла участь у спільній молитві за єдину Православну Церкву

Дата: 15.12.2018 22:27
Кількість переглядів: 907

Фото без описуСьогодні, 15 грудня, делегація з Білоцерківського району взяла участь у спільній молитві за єдину Православну Церкву в Україні, що проходила на Софійській площі. Поки віряни з усіх куточків країни молилися за мир в Україні та за єдину Православну Церкву, у Софійському Соборі проходив Всеукраїнський Православний Об’єднавчий Собор за участі Президента України Петра Порошенка, ієрархів церков. Чимало українців протягом кількох годин напружено очікували рішення Собору. І ось надвечір стало відомо про обрання предстоятелем Української Помісної Православної Церкви Митрополита Київського та всієї України Епіфанія. Представляючи новообраного предстоятеля, Глава держави відзначив, що Митрополит Епіфаній є представником молодого покоління єпископів, його висунула УПЦ Київського Патріархату і підтримали представники інших церков.

«Волею Божою зібралися ми в Святій Софії через тисячу років після того, як стараннями Ярослава Мудрого цей храм був збудований, освячений, і як в ньому вперше пройшло богослужіння. Тут зібралися спадкоємці Хрещення, яке святий рівноапостольний князь Володимир прийняв від Константинопольської Церкви-Матері. Знову, як і тоді, з нами посланці Вселенського Патріарха, який підтримує нашу мрію про духовну свободу», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що за «тисячу років не один раз підтверджено: щоб утвердити державність, Україні слід позбутися ланцюгів, які поневолюють нас духовно. Які розділяють і роблять нас вільними чи невільними виконавцями чужої волі».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень