Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Молитва за Україну

Дата: 14.10.2018 22:02
Кількість переглядів: 558

Фото без опису14 жовтня на Софійській площі відбувся  молебень за Україну та автокефалію української православної церкви. Участь у молебні взяли Президент України Петро Порошенко, предстоятель УПЦ КП Філарет, митрополит УАПЦ Макарій, єпископ УГКЦ Богдан Дзюрах, президент Українського біблійного товариства Григорій Комендант, митрополит Білоцерківський і Богуславський УПЦ МП Августин, ординарій Києво-Житомирської дієцезії римо-католицької церкви єпископ Віталій Кривицький.

В числі учасників молитовного заходу і представники Білоцерківського району.

Перед початком молебню глава держави та духовенство виступили з промовами щодо важливості отримання Томосу українською православною церквою. «Нарешті, Вселенський Патріархат остаточно проголосив незаконною московську анексію Київської митрополії, здійснену ще наприкінці сімнадцятого століття. Ясно й недвозначно ним заявлено, що Російська православна церква не має канонічних прав щодо Православної Церкви в Україні… Що наша православна церква не має підпорядкування РПЦ. І Україна не була, не є і не буде канонічною територією російської церкви», - сказав Петро Порошенко під час заходу.
Президент також наголосив, що гарантує відсутність тиску на віруючих та збереження права на свою дорогу до Бога кожного українця. «Але я просив би просто задуматись, замислитись і паству, і вірних цієї конфесії», - резюмував він.

Після виступів владики промовили молитви. А завершився молебень молитвою «Боже великий єдиний нам Україну храни», під час якої на великих мультимедійних екранах, встановлених на площі демонструвалися найвизначніші українські церкви та святині.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень