Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Озерній розпочали будівництво нової сучасної амбулаторії

Дата: 04.02.2019 21:47
Кількість переглядів: 588

Фото без описуВ селі Озерна розпочато будівництво нового  сучас­ного приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Нову амбулаторію збудують відповідно до Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», ініційованого Президентом України Петром Порошенком.

 

Амбулаторія в Озерній – одна з 310 аналогічних  амбулаторій, які наразі будуються в різних куточках України. Зведення даних приміщень здійснюється за рахунок передбаченої субвенції з державного бюджету та на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Зокрема, в 2018 році на будівництво  з державного бюджету спрямовано 4,1 млн.грн., а з районного бюджету - 2 мільйони гривень.

 

«Даний проект передбачає не лише будівництво, а й оснащення амбулаторій сучасним обладнанням, а також придбання службового транспорту. Приміщення амбулаторії буде сучасним, зручним, в тому числі й   для маломобільних груп населення. Аби залучити молодих фахівців до роботи, а ви знаєте, як це непросто для сільської місцевості, у приміщенні амбулаторії також буде облаштовано службову квартиру», - розповідає Іван Ровенко, директор комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району Білоцерківської районної ради».

 

Наразі будівельники завершують зведення фундаменту майбутньої амбулаторії, а будівництво загалом планують закінчити вже до кінця першого кварталу поточного року. Тож вже за декілька місяців місцеві мешканці зможуть отримати якісні медичні послуги в комфортних та затишних умовах.

 

Додамо, що ще в 1989 році приміщення вже тепер колишньої медамублаторії було визнано непридатним для використання як лікувальний заклад. Втім проблема довгий час не вирішувалася аж до сьогоднішнього часу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень