Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Довідка про несудимість - онлайн

Дата: 28.01.2019 21:38
Кількість переглядів: 1298

Фото без описуМинуло трохи більше року з того часу, коли сервісні центри МВС почали видавати довідки про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України. За цей час послуга набула значної популярності. Наприклад, 2018 року її замовило майже 117 тисяч українців. У Київській області довідку про відсутність судимості торік отримали маже 16 тисяч громадян.

Зазвичай довідку замовляють при влаштуванні на роботу, під час оформлення або поновлення документів, виїзду за кордон, оформлення громадянства, отримання дозволу на володіння зброєю, для надання в органи соціального забезпечення тощо. Право на отримання з персонально-довідкового обліку відомостей про себе особа набуває з моменту досягнення 14-річного віку. Найкраще замовити і отримати такий документ в одному з територіальних сервісних центрів. Для цього є кілька вагомих причин.
У територіальному сервісному центрі МВС довідка про відсутність судимості видається безплатно. Замовити довідку про несудимість можна буквально не виходячи з домівки! Для цього потрібно зареєструватися за допомогою Електронного цифрового підпису та заповнити електронну форму. Готовий документ можна отримати особисто в обраному територіальному сервісному центрі МВС, пред’явивши адміністратору сервісного центру паспорт чи інше посвідчення особи, або ж в електронному варіанті – довідка надійде на електронну адресу, вказану у формі замовлення.
Одним із ключових принципів роботи сучасних сервісних центрів МВС є екстериторіальність. Тобто можливість отримати послугу там, де зручно - не залежно від місця реєстрації. У разі, якщо за довідкою звертається представник, необхідно надати документ, що посвідчує його особу, оригінал і копію нотаріально завіреної довіреності, яким представника уповноважено отримати в сервісному центрі МВС довідку про відсутність судимості, а також заяву та копію документа фізичної особи, стосовно якої замовляється довідка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень