Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанували подвиг визволителів

Дата: 06.02.2018 21:28
Кількість переглядів: 531

Фото без описуУ лютому далекого 1944 року Київська область була звільнена від німецько-фашистських загарбників. 74 роки  тому на Київщину прийшов довгоочікуваний мир, за  який наші діди та прадіди заплатили найвищу ціну – свої життя. І сьогодні ми віддаємо данину поваги  тим, хто героїчно боронив  рідну землю, хто самовіддано працював у тилу,  вшановуємо пам'ять тих, хто загинув, визволяючи Білоцерківщину та Київщину від  окупантів.  

6 лютого у селищі Терезине біля пам’ятного знаку визволителям відбувся пам’ятний мітинг. Серед учасників – керівники району, працівники районної державної адміністрації, жителі селища, учні школи. Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували  усіх, причетних до тієї великої події, а більшості із них, на жаль, вже немає серед живих.  Спогадами про ті важкі воєнні часи поділилися ветерани Михайло Ничипорович Тропотяга та Павло Володимирович Чорний. В свою чергу перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Савчук та Терезинський селищний голова Володимир Гаєвський закликали пристуніх, а оособливо підростаюче покоління, шанобливо ставитися до подвигу ветеранів.

Ми ніколи не забудемо, що мирне життя здобуте величезними зусиллями наших дідів та прадідів, ціною жертвенного подвигу старшого покоління, які відбудували країну з руїн. Навіть через багато років не зникне пам'ять про цю трагічну сторінку історії, про страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу Батьківщини!  
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень