Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча нарада з головами місцевих рад

Дата: 16.09.2018 21:25
Кількість переглядів: 548

Фото без описуСтан виконання місцевого бюджету за 8 місяців 2018 року, встановлення місцевих податків та зборів на 2018-2019 роки, перерахування субвенцій районному бюджету, стан укладання договорів з лікарями, надання пропозицій до проекту «Програми соціально-економічного і культурного розвитку Білоцерківського району на 2019 рік» - ці питання порядку денного наради з головами місцевих рад, що відбулася під керівництвом голови Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадія Джегура.

В числі учасників наради - керівник апарату адміністрації Ольга Кучер, керуючий справами районної ради Володимир Шевченко, директор ДП «Білоцерківське лісове господарство» Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Анатолій Вітряк, начальник управління фінансів райдержадміністрації Анатолій Титаренко, в. о. начальника управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Криворучко, директор комунального некомерційного підприємства «ЦПМСД Білоцерківського району» Білоцерківської районної ради Іван Ровенко.

Актуальне питання - виконання місцевих бюджетів, залучення наявних резервів додаткових надходжень податків і зборів. Як доповів Анатолій Титаренко, серед органів місцевого самоврядування планові показники за 8 місяців виконали 20 із 24 рад. Не виконали план по надходженнях: Макіївська, Острійківська, Піщанська та Потіївська сільські ради. В порівняння з відповідним періодом минулого року зменшили надходження 7 сільських рад: Вільнотарасівська, Макіївська, Кожениицька, Острійківська, Піщанська, Поправська та  Потіївська сільські ради. Серед органів місцевого самоврядування найбільше власних доходів мають: Шкарівська с/р – 13,7 млн. грн..,  Терезинська селищна рада – 5,0 млн. грн.., Пилипчанська с/р – 2,8 млн. грн..,  Озернянська с/р – 2,3 млн. грн..,  Піщанська с/р – 2,0 млн. грн. "В умовах реформ, що наразі тривають, та  децентралізації значно зростає відповідальність місцевої влади за наповнення бюджетів, оскільки фінансування окремих видатків передано на місцевий рівень", -  наголосив очільник фінансового управління. 

Підводячи підсумок наради голова райдержадміністрації Геннадій Джегур зазначив, що відбулась предметна розмова щодо актуальних питань життєдіяльності району, визначено напрямки подальшої співпраці з обговорених питань, тому буде дано відповідні доручення для їх виконання. Також він вкотре наголосив на необхідності активізації інформаційно-роз`яснювальної роботи серед мешканців щодо підписання декларацій з лікарями.  Додамо, що наразі лікарями внесено в електрону систему  31686 декларацій з пацієнтами, що становить 61,5 % від загальної кількості проживаючих у Білоцерківському районі (розрахунок на 51500 з урахуванням мешканців сіл Пищики і Безугляки), а в розрахунку на чисельність населення району, яка за даними Статуправління  становить 49500 мешканців, показник  - 64%. Крім того 103 декларації перебуває на перевірці в національній службі охорони України. Проблем з введенням декларацій в електрону систему немає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень