Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"Місто Біла Церква: історія проти міфів"

Дата: 16.09.2018 21:08
Кількість переглядів: 615

Фото без описуДнями відбулася презентація  книги кандидата історичних наук, почесного краєзнавця України Володимира Перерви «Місто Біла Церква: історія проти міфів». Ця грунтовна праця  поєднує інформацію кількох тисяч документальних актів з архівосховищ Санкт-Петербурга, оскільки на території України необхідні першоджерела були знищені під час Другої світової війни.

Захід об"єднав багатьох небайдужих до історії рідного міста та краю людей. Серед них і заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко та в.о.голови районної ради Анатолій Чичикало. Керівники району привітали Володимира Степановича з важливою подією в житті кожного дослідника, як вихід в світ нової книги. Відмітимо, що Володимир Перевра є автором понад 150 наукових та науково-методичних праць, серед них – 9 монографій.

Також у заході взяли участь:  Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, народний депутат України Хвича Мепарашвілі, помічник народного депутата України В.Гудзенка Людмила Веряскіна, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, завідувач краєзнавчим музеєм Людмила Діденко, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Віктор  Король, колеги автора, працівники бібліотечних систем міста та району, небайдужі громадяни.

Багато цікавих та маловідомих фактів почули присутні під час презентації. Втім, ще більше нового - в книзі Володимира Перерви. Він, як автор та дослідник провів колосальну роботу, щоб зібрати інформацію про історію міста. Нам же залишається не лінуватися, а читати і вивчати історію рідного краю. Нам є чим пишатися і не знати власну історію - соромно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень