Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громадські слухання у Піщаній: думки щодо об’єднання неоднозначні

Дата: 29.10.2018 21:08
Кількість переглядів: 594

Фото без опису26 жовтня в селі Піщана відбулися громадські слухання щодо приєднання с.Піщана до Білоцерківської територіальної громади. Ініціатором громадських слухань виступив голова Піщанської сільської ради Василь Музика. Для обговорення  питання щодо можливої перспективи приєднання до обласного центру  зібралося майже півтори сотні жителів села та місцевих активістів.

В числі запрошених учасників – перший заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, міський голова Білої Церкви  Геннадій Дикий, координатор офісу реформ у Київської області, депутат Київської обласної ради Володимир Удовиченко, голова ФГ «ЛАД» Анатолій Ляшенко, голова Терезинської селищної ради Володимир Гаєвський, голова Глушківської сільської ради Валерій Дубовий.

Слухання  проходили доволі активно, а часом навіть емоційно. Учасники обговорення мали змогу поділилися думками щодо перспектив об’єднання міської та сільської громад, внести власні пропозиції та отримати відповіді на запитання. Аргументи щодо приєднання Піщаної до Білої Церкви, які наводилися сільським головою та очільником міста, для місцевих жителів видалися не надто переконливими. Кажуть, що треба ретельно зважити всі «за» та «проти». Не всі вірять в те, що в разі приєднання поліпшиться інфраструктура в селі, а також в можливість села відстоювати свої інтереси в разі об’єднання з містом. Тож, щоб ґрунтовніше та досконаліше розібратися в юридичних та економічних аспектах, вирішено провести ще зустрічі, де будуть обговорені всі хвилюючі питання.

Додамо, що раніше до Білоцерківської міської ради надійшов лист від Піщанської сільської ради щодо наміру громади села Піщана об’єднатися з громадою міста Біла Церква  відповідно до чинного законодавства. У результаті розгляду процедурне рішення «Про погодження намірів про приєднання територіальної громади Піщанської сільської ради до територіальної громади міста Біла Церква» було підтримано депутатами Білоцерківської міської ради одноголосно. 

Фото - bc-rada.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень