Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День бійця територіальної оборони

Дата: 07.10.2018 21:05
Кількість переглядів: 637

Фото без описуУ першу суботу жовтня в Україні відзначають День бійця територіальної оборони. Історія свята є зовсім недавньою і була започаткована у Київщині минулого року. Урочистості за участю голови Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадія Джегура, військового комісару Ігоря Богданевича, військовозобов'язаних, які мають досвід бойових дій, учасників АТО, військовозобов'язаних, приписаних до підрозділу територіальної оборони, молоді відбулись 5 жовтня на базі БНВО "Звитяга".

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за свободу, незалежність, територіальну цілісність та європейський вибір України та право жити на рідній землі. Потому з вітальним словом до присутніх звернулися  голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур, військовий комісар Ігор Богданевич, начальник міського відділу  освіти Юрій Петрик, керівник загону територіальної оборони Валерій Римарчук.  

Увазі учасників було представлено показові виступи вихованців секцій бойового мистецтва, які стали  яскравим прикладом підготовки майбутніх захисників держави. Показано і бойове розгортання загону ДСНС. А кінологи наочно продемонстрували роботу зі службовими собаками, а саме пошук зброї та затримання правопорушника, чим викликали шквал гучних оплесків у всіх присутніх.

В рамках заходу діяло шість локацій, а саме: Білоцерківського районного відділу ДСНС України в Київській області, Білоцерківського відділу національної поліції ГУ НП України в Київській області, аварійно-рятувального загону спеціального призначення, окремого батальону територіальної оборони, ГО "Асоціація учасників бойових дій та учасників АТО", товариства сприяння обороні України. На кожній з них старшокласники мали змогу ознайомитися з аварійно-рятувальним обладнанням, пожежно-рятувальною технікою, спецзасобами, стрілецькою зброєю та спорядженням бійців із зони АТО на Сході України, вибуховими пристроями та ін. Чи не найбільший ажіотаж був біля локації відділу поліції, де учні мали змогу ближче познайомитися  зі службовими собаками кінологічного загону Дарвіном та Кітті.

Актив громадської організації "Асоціація учасників бойових дій та учасників АТО" продемонстрували учням військові трофеї, стрілецьку зброю та бойовим оснащенням бійця, яке використовують в зоні проведення АТО на Сході України. Діти залюбки спілкувалися з хлопцями, розпитуючи про зброю та трофеї.

Сьогодні Україна переживає складні часи, і саме збройні сили, підрозділи територіальної оборони ефективно й оперативно вирішують завдання по захисту території. Формування територіальної оборони покликані виконувати комплекс загальнодержавних, воєнних та спеціальних заходів, що застосовуються під час загрози або відбиття агресії з метоюохорони та захисту державного кордону від посягань ззовні, забезпечення умов для надійного функціонування державних органів, мобілізаційного та оперативного розгортання військ, охорони важливих об'єктів і комунікацій, боротьби з диверсійно-розвідувальними силами та іншими озброєними формуваннями агресора на території країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень