Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ефективність сплати місцевих податків залежить від спільної роботи податківців в партнерстві з громадами – Павло Козирєв

Дата: 24.01.2018 20:48
Кількість переглядів: 582

Фото без описуЕфективність сплати місцевих податків залежить від спільної роботи податківців в партнерстві з громадами. На цьому наголосив начальник Білоцерківського відділення ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв під час брифінгу 24 січня.

«Сьогодні податки, які надходять до місцевого бюджету – це кошти громади, які витрачаються на конкретні потреби цієї громади: будівництво та ремонти шкіл, лікарень, доріг, облаштування дитячих садків, прибудинкових територій. Тому для податківця дуже важливо спільно з громадою працювати над осучасненням сплати податків», - підкреслив Павло Козирєв.

Він також акцентував на співпраці з органами місцевого самоврядування,  в першу чергу, з муніципалітетом Білої Церкви, задля підвищення ефективності сплати місцевих податків. Це допомога щодо електронізації, оцифровування баз даних для адміністрування податків.

За словами очільника відділення, для обговорення цих та інших питань планується проведення круглих столів за участю платників податків та представників органів місцевого самоврядування.

Відповідаючи на питання про  реформування Державної фіскальної служби Павло Козирєв розповів, що вже окреслені найважливіші напрямки її роботи, а саме: розвиток ІT та інфраструктури, ефективне адміністрування зборів, управління ризиками, податковий контроль та робота з боргом.

Для цього будуть переглянуті бази оподаткування митними платежами відповідно до регламентів Євросоюзу, проведена оцінка системи податкового адміністрування за допомогою інструменту TADAT, пройде аналіз ключових бізнес-процесів податкової, оптимізують електронний документообіг, буде створено системи KPI для співробітників фіскальної служби, а також систему мотивації. Крім того, планується запустити електронні податкові та камеральні перевірки, створити сегментацію боржників на підставі розміру заборгованості.

Говорячи про структуру Білоцерківського відділення ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв зазначив, що до нього входить три відділи: відділ адміністрування податків та зборів фізичних осіб-підприємців, відділ адміністрування податків та зборів юридичних осіб та відділ погашення боргу. Білоцерківське відділення обслуговує не лише Білу Церкву та Білоцерківський район, але й Володарський, Рокитнянський, Ставищанський, Таращанський, Сквирський та Тетіївський райони. Загалом це понад 19 тис. фізичних осіб-підприємців та майже 10 тис. юридичних осіб. За минулий рік з цієї території вдалося зібрати понад 1,6 млрд. грн. податків до місцевих бюджетів та понад 1,3 млрд. грн. податків до державного бюджету. Єдиний соціальний внесок (юридичні та фізичні особи)  за 2017 нараховує  3, 2 млрд. грн. Найбільше доходів у місцеві бюджети дають такі податки: ПДФО, військовий збір, єдиний податок, земельний податок, акциз та ПДВ.

Також Павло Козирєв нагадав, що розпочалася кампанія декларування доходів та наголосив, що декларацію можна подати особисто, замовним листом чи електронним способом, використовуючи цифровий підпис.

Він повідомив, що після завершення кампанії декларування планується відзначення кращих платників податків за результатами 2017 року. «Потрібно формувати у громади культуру сплати податків. Відзначення кращих платників може стати одним з позитивних стимулів», - відзначив начальник Білоцерківського відділення ГУ ДФС у Київській області.

Звертаємо увагу, що Білоцерківське відділення ГУ ДФС у Київській області має свою сторінку у соцмережі Facebook, де можна почитати найсвіжіші новини та повідомлення. Особисті прийоми начальник відділення планує проводити для платників податків: кожну 2 та 4 середу місяця з 9:00 до 13:00


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень