Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як залучають інвестиції в район

Дата: 10.02.2019 20:48
Кількість переглядів: 534

Фото без описуНа оперативній нараді у голови Білоцерківської районної державної адміністрації аналізували що зроблено в минулому році, аби залучити інвестиції в економіку району. Доповідала в.о. начальника економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Криворучко.

Білоцерківський район володіє значним аграрним  потенціалом, відносно розвиненою інфраструктурою, має кваліфіковану робочу силу та вигідне географічне положення, тому залучення інвестицій для розвитку його економіки є дуже важливим. Нині в районі налічується 14 підприємств, в статутному фонді яких є частка іноземного інвестора. Значний обсяг капітальних інвестицій зосереджено в агропромисловому секторі. За звітний період освоєно 64,6 млн грн.капітальних інвестицій. Протягом минулого року придбано 28 одиниць сільськогосподарської техніки на загальну суму 26,9 млн грн.

Завершено реалізацію декількох цікавих інвестпроектів. Так, на території Озернянської сільської ради введено в експлуатацію виробництво з вирощування грибів. Підприємство побудоване і оснащене з урахуванням сучасних тенденцій. Після запуску другої черги будівництва, загальна потужність підприємства складе 150-180 т грибів при виробництві на фазі II компосту і близько 300 тонн при виробництві на фазі III компосту. Реалізацію вирощеної продукції заплановано здійснювати в торгові мережі України та на експорт.

Впроваджено другу чергу інвестиційного проекту ТОВ «Селекційний центр свинарства» (смт. Терезине). Сума інвестицій становить 2,0 млн дол. США, це власні кошти підприємства. Створено 28 робочих місць. 

Наразі на стадії переговорів знаходиться 7 інвестиційних проектів. Більшість із них можуть бути реалізовані вже в 2019 році. Це, зокрема, завод з виробництва електротехнічної продукції, швейно-в’язальна фабрика, комбінат композитних матеріалів, цех по переробці олійних культур  та інші.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень