Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Київській області ще одна церковна громада перейшла до ПЦУ

Дата: 21.01.2019 20:30
Кількість переглядів: 748

Фото без описуРелігійна громада с. Руде Село Володарського району Київської області на загальних зборах ухвалила рішення про перехід місцевої Свято-Троїцької парафії з підпорядкування Української Православної Церкви Московського Патріархату до Православної Церкви України. 18 січня, напередодні свята Водохреща, відповідне рішення було ухвалене на зборах парафії абсолютною більшістю прихожан.

Прокремлівські ЗМІ не стояли осторонь та розповсюдили жовті чутки про «можливість захоплення радикалами» Свято-Троїцького храму. Тут вони перестарались, бо перешкоджати зборам релігійної громади приїхали найняті священиком УПЦ МП – колишнім настоятелем цього храму о. Ігорем Безоглюком - інші представники Московського Патріархату з навколишніх сіл.

На початку зібрання екс-настоятель храму о. Ігор заявив, що у будь-якому разі він не покине УПЦ МП та надалі служитиме митрополиту Онуфрію та російському патріарху Кірілу. Під час зібрання колишній настоятель храму о. Ігор спільно з іншими священнослужителями УПЦ МП намагався «затягнути» час та переконати людей у тому, що Православна Церква України є «неканонічною».

Утім, ці намагання ще більше згуртували православних віруючих - мешканців села на перехід до ПЦУ. 90% постійних членів релігійної громади Свято-Троїцького храму с. Руде Село Володарського району Київської області проголосували за вихід з-під юрисдикції УПЦ МП та перехід до Православної Церкви України. «Служіть батюшка з тими хто хоче бути з Москвою. А ми хочемо бути з Богом та Батьківщиною» - такими словами спровадила громада свого колишнього настоятеля.

Інформація з відкритих джерел


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень