Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині проведено міжвідомчий круглий стіл щодо реалізації закону #ЧужихДітейНеБуває

Дата: 02.03.2018 19:59
Кількість переглядів: 555

27 лютого Головним територіальним управлінням юстиції у Київській області проведено круглий стіл, присвячений практичним аспектам реалізації закону #ЧужихДітейНеБуває. Зокрема, мова йшла про координацію зусиль органів юстиції, департаменту соціального захисту, прикордонної служби та поліції для ефективного виконання норм закону про посилення відповідальності неплатників аліментів у Київській області.

Захід відбувся під головуванням начальника Головного територіального управління юстиції у Київській області Олексія Шевченка та заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області Олександра Вольфа, за участі представників органів Національної поліції України, Відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Управління превентивної діяльності ГУ НП у Київській області, Регіонального сервісного центру МВС України у Київській області, Державної прикордонної служби України, Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та керівників територіальних відділів державної виконавчої служби у Київській області

Учасники круглого столу детально обговорили всю послідовність дій державних органів при притягненні до відповідальності злісних аліментників – від винесення постанови державними виконавцями до практичного обмеження боржників у праві виїзду за кордон, керування автотранспортними засобами, користування зброєю та полювання.

В ході обговорення представники різних відомств узгодили алгоритм виконання спільних завдань, а також з’ясували основні проблеми, які виникають при реалізації нового закону, та окреслили шляхи їх вирішення.

Зокрема, начальник Контактного центру Державної прикордонної служби України Руслан Новодранов вказав керівникам місцевих підрозділів державної виконавчої служби області на типові помилки, які допускають державні виконавці при оформленні документів на обмеження боржників у праві виїзду за кордон.

В. о. начальника Регіонального сервісного центру МВС України у Київській області Микола Горбонос та заступник начальника Центру Сергій Петров запропонували відкрити держаним виконавцям доступ до користування Єдиним державним реєстром МВС щодо власників транспортних засобів, що має суттєво спростити і пришвидшити процедуру тимчасового обмеження злісних неплатників аліментів у праві керування транспортними засобами.

Начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Київській області Василь Бабак наголосив на необхідності внесення змін до відомчих інструкцій з урахуванням норм нового законодавства по аліментах. Зокрема, мова йде про розширення підстав для вилучення зброї у боржників до сплати ними аліментів, адже наразі перелік таких підстав, якими на практиці керуються в поліції, не передбачає пункту про несплату аліментів. Інакше кажучи, існує нагальна потреба гармонізувати правове поле діяльності поліції із нормами закону про аліменти.

З усіма напрацьованими за підсумками круглого столу пропозиціями і запитами було вирішено невідкладно звернутися до профільних міністерств і відомств, оскільки більшість обговорених проблем зумовлені не регіональною специфікою, а мають загальнодержавне значення.

«Мета нашого заходу полягає в тому, щоб ми не просто рекламували громадянам очевидні переваги нового закону про аліменти, а щоб ті 5 308 постанов, які винесені держвиконавцями Київської області щодо неплатників аліментів, якомога швидше принесли тисячам дітей нашого регіону призначену їм матеріальну допомогу», – розкрив завдання круглого столу начальник Головного територіального управління юстиції у Київській області Олексій Шевченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень