Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині запрацює комісія по упорядкуванню водних об’єктів

Дата: 12.12.2018 18:18
Кількість переглядів: 709

Фото без описуГолова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук провів розширену апаратну нараду за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та керівництва регіональних відділів державних відомств.

Під час наради начальник Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра Микола Урупа доповів про стан передачі та надходження до бюджету коштів за надання в оренду водних об’єктів у Київській області. Він повідомив, що з 1 липня 2013 року вступили в дію зміни до Водного та Земельного кодексів України, які докорінного змінили процедуру надання водних об’єктів в оренду. Було визначено, що надання водних об’єктів в оренду в межах населених пунктів належить до компетенції органів місцевого самоврядування, за межами населених пунктів – до компетенції обласних державних адміністрацій. Однак, з липня 2013 року на Київщині не було укладено жодного нового договору оренди з проведенням процедури земельних торгів, а також не приведено до вимог чинного законодавства жодного існуючого договору.

У ході обговорення голова Київської ОДА Олександр Терещук наголосив, що надання в оренду водних об’єктів – це один із напрямків поповнення бюджету. «У нас сьогодні багато питань – соціальних і медичних. В нас є питання спорту та освіти. І ми маємо їх вирішувати, для цього необхідно наповнювати бюджет районів. Тому потрібно активізувати роботу, розробити алгоритм дій по наведенню порядку здачі в оренду водних об’єктів в області», – підкреслив Олександр Терещук.

Очільник облдержадміністрації дав доручення створити міжвідомчу комісію щодо упорядкування водних об’єктів за межами населених пунктів. До складу комісії мають бути включені представники департаменту екології та природних ресурсів, департаменту фінансів, департаменту містобудування та архітектури облдержадміністрації, представники Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра, Державного агентства рибного господарства, Національної поліції та Державної екологічної інспекції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень