Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Руслан Кравченко: Київщина вже відновила майже 17,5 тис. об’єктів

Дата: 21.04.2024 11:17
Кількість переглядів: 37

Фото без описуКиївщина вже відновила повністю або частково із забезпеченням життєдіяльності майже 17,5 тис. об’єктів. Про це під час брифінгу розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Руслан Кравченко зазначив, що роботи з відновлення  зруйнованих та пошкоджених об’єктів внаслідок повномасштабного вторгнення росії тривають. 

«На сьогодні ми вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності майже 17,5 тис. обʼєктів із понад 29 тис. пошкоджених. Пріоритетом залишається відбудова житла та соціальної інфраструктури», – додав начальник Київської ОВА.

Зокрема, вже відновили понад 15, 8 тис. багатоквартирних та приватних будинків. Крім того, відновили 202  освітні заклади, 115 об’єктів охорони здоров’я, 78 адмінбудівель та  ЦНАПів. 

Руслан Кравченко наголосив, що важливим питанням залишається прозорість всіх процесів. Він нагадав, що цього тижня в КОВА  провели засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» з розгляду трьох тендерних закупівель у Вишневій громаді. Зокрема, щодо будівництва двох укриттів у закладах освіти в Крюківщині та Вишневому та реконструкції старого кінотеатру під приміщення міськради. Заслухали інформацію від представників громади Вишневого, а також позицію правоохоронців. Резонанс в суспільстві виник через суми тендерів. 

«Щоб зняти всі питання відносно можливої завищеної вартості закупівель група «Прозорість та підзвітність» рекомендувала громаді Вишневого невідкладно направити проєкти за всіма трьома об’єктами на експертизу до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз або іншої аналогічної установи, щоб отримати об’єктивний висновок. Ще одна рекомендація – підготувати всі фінансово-економічні обгрунтування для громадськості щодо доцільності будівництва цих об’єктів саме у зазначених обсягах», – наголосив Руслан Кравченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень