Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині опрацьовують алгоритм реагування в надзвичайних ситуаціях для психологічного супроводу постраждалих

Дата: 10.04.2024 16:44
Кількість переглядів: 42

Фото без описуВ Київській області відпрацьовується  «Алгоритм реагування в надзвичайних ситуаціях», щоб забезпечити подальший психологічний супровід постраждалих. Заплановано активно долучити фахівців громад до кризового реагування та надання психологічної допомоги постраждалим. Робота відбувається в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Про це під час проведення брифінгу повідомила Юлія Казакова – регіональна координаторка Всеукраїнської програми на Київщині.

Також вона розповіла, що наразі у області налагоджується співпраця із фахівцями психологічних служб підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ України: ДСНС, Національної гвардії України та  Національної поліції України.

Під час нарад із представниками відомств обговорюються актуальні питання та потреби, відбувається координація ініціатив та співпраці з міжнародними партнерами, неурядовими організаціями, сферою діяльності яких є психологічна допомога та психосоціальна підтримка, організація психологічних тренінгів для психологів підрозділів МВС, налагодження співпраці з представниками закладів охорони здоров’я Київщини та реабілітаційними закладами.

Вже опрацьоване питання залучення ресурсів Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Київській області та системи регіональної координації до підтримки проєкту Міністерства внутрішніх справ України – Наставник з ментального здоров’я «Mental tutor». Кращі фахівці служб психологічного забезпечення НГУ, НПУ, ДСНС та Державної прикордонної служби України стануть справжніми наставниками з ментального здоров’я та спрямують вектор своєї роботи в напрямку надання психологічної допомоги та підтримки нашим військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам.

Крім того, організовано  місце для декомпресії особового складу НГУ, НПУ, ДСНС  від 50 до 100 осіб, щоб в безпечних умовах проводити ряд заходів поетапного відновлення та реадаптації.

«Сьогодні тисячі працівників системи  МВС, не шкодуючи власних сил та здоров’я, безперервно дбають про добробут громадян. Маємо обов’язок – зберегти ментальне здоров’я кожного, навчити піклуватись про свій психічний стан, вчасно отримувати фахову допомогу, долаючи стигму, і максимально бути залученими та дбати про наших захисників та захисниць», – підкреслила Юлія Казакова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень