Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Досвід громад Київщини обговорили під час заходу «Освіта переможців: пріоритети та практичні кроки»

Дата: 04.04.2024 14:39
Кількість переглядів: 38

Фото без описуНа Київщині на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбувся педагогічний захід «Освіта переможців: пріоритети та практичні кроки». Подію організовано Київською обласною державною адміністрацією та департаментом освіти і науки КОДА для директорів закладів загальної середньої освіти територіальних громад Броварського та Бориспільського районів.

Метою заходу стало обговорення актуальних питань, які стосуються реалізації концептуальних ідей і пріоритетних завдань сучасної державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти та визначення регіональних векторів розвитку закладів освіти.

Участь у педагогічному івенті взяли представники Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Київської обласної ради, Київської обласної державної адміністрації, Головного управління Національної поліції в Київській області, державних і наукових закладів та установ, громадських організацій, керівники місцевих органів управління освітою Броварського та Бориспільського районів.

У фокусі обговорення були найбільш актуальні питання діяльності та реформування галузі освіти в умовах сьогодення з урахуванням регіональних аспектів, зокрема:

- моделювання мережі старшої профільної школи;
- цифрова трансформація освітньої системи;
- використання штучного інтелекту для спрощення виконання адміністративних обов’язків та організації освітнього процесу;
- запровадження в освітнє середовище міжнародної  проєктної діяльності та інновацій;
- створення Центрів національно-патріотичного виховання дітей та молоді;
- застосування нових підходів до вивчення предмета «Захист України»; 
- удосконалення системи організації харчування в закладах освіти;
- створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнних загроз; 
- підтримка здобувачів освіти у навчанні, професійному виборі та кар’єрному зростанні;
- реалізація програм сприяння дорослому населенню, зокрема учасникам війни, у перекваліфікації та навчанні упродовж життя.

«Дуже важливо систематично проводити подібні зустрічі та ділитися досвідом. У кожного закладу, у кожній громаді він унікальний. Кращі практики обов’язково будуть поширені та втілені на регіональному рівні», – зауважила заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

Повідомляє сайт  КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень