Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Кожна цеглина важлива» — в Ірпені відбувся захід, присвячений другій річниці звільнення та відновленню пошкодженого

Дата: 28.03.2024 19:19
Кількість переглядів: 50

Фото без описуВ Ірпені відбулась церемонія нагородження з нагоди другої річниці звільнення м. Ірпінь та відбудови громади. Участь у заході взяли Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, народна депутатка України Олена Шуляк, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм, представники міжнародних партнерів, благодійних фондів, громади та місцеві мешканці. Київську обласну адміністрацію представляв перший заступник голови КОДА Микола Бойко. 

Учасники заходу розповіли про пошкодження Київщини та, зокрема, Ірпінської громади. Крім того, кожен із доповідачів поділився особистим досвідом відновлення пошкодженого внаслідок російської збройної агресії. Також продемонстрували результати відбудови протягом двох років з часів деокупації пристоличного регіону.

Ірпінська громада є однією з найбільш пошкоджених під час ведення бойових дій на території Київщини. Загалом у громаді було пошкоджено понад 3 300 обʼєктів. Серед яких левова частка багатоквартирних та приватних будинків — більше 3 100. 

Наразі у громаді спільними зусиллями вже відновлено повністю та частково зі збереженням функціонального призначення понад 1600 об’єктів, серед яких понад 1500 — житло. Також вже відновили 23 заклади загальної середньої та дошкільної освіти, 13 обʼєктів закладів охорони здоров’я та 5 адміністративних будівель і ЦНАПів.

«Після деокупації регіону ми навіть не розраховували на те, що понад 60% зруйнованого ми зможемо відновити за такий короткий термін. Коли ворога вигнали з Київщини, ми згуртувалися і працювали над тим, щоб відновити пошкоджене якнайшвидше. Дякую міжнародним партнерам та фондам, громадським організаціям та простим мешканцям, які весь цей час пліч-о-пліч відновлювали й продовжують працювати над відновленням  Київщини. Синергія наших зусиль приносить такий результат, яким ми можемо пишатися», — зазначив Микола Бойко.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень