Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Руслан Кравченко: Всесвітня продовольча програма ООН вже перерахувала школам Київщини понад 14 млн грн на підтримку шкільного харчування

Дата: 26.03.2024 17:02
Кількість переглядів: 47

Фото без опису111 шкіл Київщини отримали допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН для забезпечення учнів щоденним гарячим харчуванням. 41 громаді вже перераховано понад 14 млн грн. Ці кошти дозволяють забезпечити часткове відшкодування витрат на щоденні гарячі страви для учнів 1-4 класів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Він нагадав, що у листопаді минулого року КОВА підписала договір з Всесвітньою продовольчою програмою ООН щодо підтримки щоденних шкільних обідів для 81 школи. У лютому цього року перелік шкіл розширили – додатково включили ще 30 закладів.  

«Упродовж 2023-2024 навчального року ВПП фінансує 30% щоденних гарячих обідів. За рахунок цих коштів школи можуть або підвищити якість харчування, або зменшити вартість обідів, яку покривають батьки. Загалом програма охоплює понад 25 тисяч дітей Київщини. Це за період з вересня минулого року по березень цього року», – додав Руслан Кравченко.

Найбільшу кількість закладів охоплено в Білоцерківській, Бориспільській, Яготинській, Обухівській, Фастівській громадах.

«Щоденне якісне харчування. Це те, що мають отримувати наші діти попри війну. Від цього залежить їхнє здоров’я, а отже і майбутнє нашої країни. Київщина одна з перших запровадила реформу шкільного харчування, яка була ініційована першою леді Оленою Зеленською. Сьогодні цю реформу поширюємо і на дитячі садки. Бо здорові звички формуються ще дитинстві. Ми вже пройшли чималий шлях – модернізуємо кухні та їдальні в закладах освіти, підвищуємо кваліфікацію кухарів, забезпечуємо різноманітність та збалансованість їжі. Прагнемо, щоб якомога більше дітей Київщини були охоплені щоденними гарячими обідами»,  – додав Руслан Кравченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень