Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова КОДА зустрівся зі Спеціальним посланником з питань реформ в Україні

Дата: 08.12.2018 17:17
Кількість переглядів: 475

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук зустрівся зі Спеціальним посланником з питань реформ в Україні Георгом Мільбратдом та делегацією з Німеччини. В ході зустрічі обговорювались проблеми децентралізації в Київській області. Зокрема, визначення пріоритетів та дій, необхідних для пришвидшення добровільного об’єднання громад в області.

«На сьогоднішній день реформа децентралізації – нагальна для України. Особливо для Київщини, яка є аграрною. І чиновники, і громадяни розуміють – децентралізації бути! Більше того, усі вже побачили переваги цієї реформи в своїх районах, містах та селищах», – підкреслив під час зустрічі Олександр Терещук.

Під час спілкування очільник КОДА розповів про результати реформи в області та її подальші перспективи. «На жаль, у нашому регіоні питання не настільки успішно вирішується, як би хотілося. Та найважливіше сьогодні – мешканці розуміють, що децентралізація – це важливо і потрібно!» – зазначив він.

У свою чергу, Спеціальний посланник з питань реформ в Україні Георг Мільбратд поділився досвідом впровадження реформи децентралізації на території федеральної землі Саксонія. «У нас реформа децентралізації відбулася ще у дев’яностих роках минулого століття. Процес об’єднання приблизно пройшов за 6-7 років. Україна ж втратила 25 років. Тому вам сьогодні потрібно пришвидшувати цей процес»,- зазначив Георг Мільбратд.

Також було обговорено питання готовності області до реалізації ініціатив Уряду, які були представлені 5 грудня на Форумі місцевого самоврядування. «Сьогодні в цьому напрямку потрібно більше працювати в плані роз’яснювальної роботи. Проводити форуми, спілкуватися з громадами, щоб самі мешканці побачили, що об’єднані громади живуть значно краще», – розповів Олександр Терещук.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю та активізацію співробітництва в частині проведення навчань для фахівців з питань децентралізації та розвитку територій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень