Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держпраці розпочинає інформаційну кампанію «Виходь на світло!»

Дата: 08.08.2023 11:52
Кількість переглядів: 153

Фото без описуНезадекларована праця – це свідоме ухилення роботодавців і працівників від оформлення трудових відносин із метою отримання тих чи інших переваг за рахунок приховування реальних доходів, отримання соціальних пільг, несплати податків тощо.

Розраховуючи на збільшення прибутків та відсутність зобов’язань обидві сторони трудового договору наражають себе на ризики, часто про існування яких вони навіть не здогадуються. Для працівників ризиків набагато більше, проте для роботодавця вони є вагоміші у фінансовому плані.

На жаль, незадекларована праця є поширеним явищем і під час війни, а це наносить суттєву шкоду, зокрема і обороноздатності нашої країни. За найменшими оцінками, державний бюджет щороку втрачає від незадекларованої праці приблизно 100 млрд грн. Ця сума могла б допомогти нашим воїнам захищати Україну і швидше звільняти тимчасово окуповані території.

З метою донесення до всіх громадян інформації про ризики і наслідки незадекларованої праці, правильність оформлення трудових відносин та зміни у законодавстві Державна служба з питань праці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!».

Мета кампанії полягає в інформуванні роботодавців та працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин. Адже тільки задекларована праця допоможе захистити нашу країну загалом, працівників зокрема та сприятиме розвитку економіки.

Більше інформації на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua.

Візуальні матеріали розроблені за сприяння проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень