Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На нараді з очільниками силових структур обговорили криміногенну ситуацію в районі

Дата: 31.07.2023 16:42
Кількість переглядів: 219

Фото без описуТ.в.о. голови Білоцерківської райдержадміністрації Олександр Горовенко провів робочу нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур Білоцерківського району.

Під час наради обговорили:
-  основні напрямки зміцнення обороноздатності регіону;
-  криміногенну ситуацію та заходи  протидії злочинності;
- стан ліквідації наслідків негоди та участь у цьому процесі бригад і спецтехніки аварійно-рятувального загону та ДСНС;
-  дотримання на території району комендантської години та обмежень воєнного стану;
-  ситуацію на дорогах Білоцерківщини.


Останнє викликає неабияке занепокоєння працівників патрульної поліції та  районного управління поліції  - попри посилене патрулювання на автошляхах району, постійну профілактичну роботу, не зменшується кількість автопригод на дорогах району. Впродовж минулого тижня сталося 65 автотрощ, у чотирьох з яких були потерпілі та загиблі. Вражаючою є й кількість водіїв, які дозволяють собі сісти за кермо напідпитку – за сім днів було запротокольовано 38 таких випадків. Ще 97 водіїв зухвало ігнорували встановлені норми швидкості, наражаючи на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху. 


Не менш тривожною є статистика кількості пожеж на території району. Попри дощову погоду, впродовж минулого тижня вогнеборці 17 разів виїжджали на виклики. 


Здебільшого причиною пожеж стали підпали стерні та сільськогосподарських угідь  з пшеницею чи іншими зерновими культурами. Наразі проводяться слідчі дії для встановлення фактів зумисних дій.


На темі протидії шахрайським злочинам, пов’язаним з банківськими картками, загострив увагу присутніх очільник окружної прокуратури Михайло Римар. Впродовж минулого тижня було зафіксовано близько 40 випадків зникнення коштів з карткових рахунків громадян, переважно людей старшого віку, які миттєво втратили те, що накопичували  не один рік. 


Зважаючи на серйозність ситуації т.в.о. голови адміністрації Олександр Горовенко дав доручення посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо особливостей поводження з банківськими картками,  реагування на сумнівні пропозиції та порядок дій у випадку втрати карток чи виявлення пропажі коштів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень