Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підготовка закладів освіти: на контролі стан утримання укриттів 

Дата: 31.07.2023 14:07
Кількість переглядів: 193

Фото без описуЗ 3 по 21 липня 2023 року моніторинговою робочою групою, створеною Білоцерківською районною державною адміністрацією  із залученням представників Білоцерківського РУ ДСНС України, керівництва територіальних громад, місцевих органів управління освітою, спеціалістів з питань цивільного захисту населення, представників Білоцерківського районного управління Держпродспоживслужби ГУ в Київській області, керівників закладів освіти, проведені огляди наявних укриттів, що облаштовані у закладах освіти усіх типів та форм власності на території Білоцерківського району. 


Про це під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів адміністрації та територіальних представництв центральних органів виконавчої влади, яку провів т.в.о. голови Білоцерківської РДА Олександр Горовенко, доповіла заступник начальника відділу гуманітарного розвитку Ірина Долматова.


Загалом обстежено 207 споруд, з яких  17 мають статус протирадіаційних укриттів, а 190 - найпростіших укриттів. У ході перевірки члени комісії звертали увагу на наявність другого виходу з укриття, систему вентиляції, засоби пожежного захисту, санвузли, достатню кількість місць для сидіння, а також на забезпечення аптечками з медикаментами для надання невідкладної допомоги та питною водою. Були виявлені окремі недоліки та недопрацювання, які власники, балансоутримувачі та керівники закладів освіти пообіцяли усунути до початку нового навчального року.


Встановлено, що у 61 закладі (з них – 35 закладів загальної середньої освіти та 26 закладів дошкільної освіти) через конструктивні особливості будівель відсутні приміщення, які можуть бути використані як захисні споруди. 38 закладів використовують укриття інших установ та організацій. 


На даний час продовжуються ремонтні та роботи з облаштування укриттів в закладах освіти району. Громадами розроблено та профінансовано 18 проєктно-кошторисних документацій для будівництва/капітального ремонту об’єктів цивільного захисту закладів освіти. Завершення ремонтних робіт заплановано до середини серпня. Долучаються до цього процесу благодійні фонди та фундації.


Так, завдяки співпраці @Укрпошта з @KSE Foundation, Дитя́чий фонд ООН @ UNICEF Ukraine вдалося облаштувати для школярів безпечне та комфортне укриття у Ківшоватовському ліцеї Таращанської громади. Наразі  розпочаті ремонтні роботи в Таращанському академічному ліцеї «Успіх»,  затверджені проекти облаштування сховищ ЗДО «Казочка» і ЗДО «Дзвіночок» Гребінківської громади.


Загалом близько 70% закладів освіти громади готові до роботи в новому навчальному році, окремі з них вже завершили підготовку та облаштування укриттів. Разом з тим в окремих громадах є навчальні заклади, де моніторинговою робочою групою виявлено значну кількість проблем. За підсумками наради Олександр Горовенко дав доручення тримати на щоденному контролі хід ремонтних робіт в зазначених установах та здійснювати щоденне звітування про стан справ.


-  Питання підготовки укриттів і створення належних безпекових умов для всіх учасників освітнього процесу обговорювалося  неодноразово. Очільники громад разом керівниками закладів освіти обіцяли, що до початку нового навчального року все буде зроблено належним чином. Будемо сподіватися, що вони дотримають свого слова, - підкреслив т.в.о. голови адміністрації під час наради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень