Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківщина відзначає День Української Державності

Дата: 28.07.2023 13:11
Кількість переглядів: 202

Фото без опису28 липня 2023 року ми відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення.

З нагоди державного свята у містах і селах району було організовано та проведено тематичні медійні, освітні, патріотично-виховні та комунікативні заходи, присвячені питанням становлення та всіх етапів розвитку українського державотворення, національно-правового спадку, знаменних історичних постатей, борців за державність та незалежність України, незворотності європейського та євроантлантичного курсу нашої держави тощо.

У день свята всі дійства розпочалися з урочистого підняття Державного Прапора України. 

З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення та державної символіки незалежної України колектив Білоцерківської районної державної адміністрації свій робочий день також розпочав з церемонії підняття національного синьо-жовтого стягу - символу боротьби українського народу за свою незалежність, цілісність та суверенітет своєї держави.

-  Вже другий рік ми відзначаємо це свято в умовах повномасштабної війни. Жорстокої і руйнівної, розв’язаної нашим сусідом-агресором. І дивлячись, як піднімається наш гордий і красивий прапор в небо, ми твердо віримо, що невдовзі воно стане мирним! Ми переможемо окупантів, ми відбудуємо нашу країну, і стане наша держава рівною серед передових європейських держав, - підкреслив під час урочистостей т.в.о. голови адміністрації Олександр Горовенко.

Керівництво району взяло участь і в заходах, приурочених Дню Української Державності, що відбулися в Білоцерківській міській територіальній громаді.

Заступник голови Білоцерківської РДА Людмила Веряскіна та голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський спільно з Білоцерківським міським головою Геннадієм Диким, представниками депутатського корпусу і громадськості, ветеранами російсько-української війни та членами родин загиблих Захисників вшанували пам’ять полеглих Героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до портретів земляків, які віддали життя в боротьбі за цілісність і незалежність Української Держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень