Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Довідник безбар’єрності» отримає новий розділ – про взаємодію з людьми, які мають бойовий досвід

Дата: 27.07.2023 15:35
Кількість переглядів: 201

Фото без опису«Довідник безбар’єрності» – посібник із нової етики спілкування, створений за ініціативою першої леді Олени Зеленської, отримає новий розділ – про толерантну взаємодію з людьми, які мають бойовий досвід. Адже комфортна інтеграція військових у мирне життя починається із коректної комунікації.

Новий розділ розроблятиметься разом із партнерами, ключовими стейкхолдерами у сфері психічного здоров’я ветеранів та із залученням експертів – військових психологів. Відповідних домовленостей було досягнуто на зустрічі за участю «Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лiсова Поляна» МОЗ України», БФ Mindy Foundation, Програми реінтеграції ветеранів IREX, Українського ветеранського фонду, ГО «Простір Можливостей».

Метою створення такого розділу є об’єднати зусилля для підготовки суспільства до повернення наших захисників та захисниць. Зробити цей процес комфортним і для людини, яка отримала на фронті відомий тільки їй травматичний досвід, і для цивільних.

На основі розділу планується створення низки продуктів у різних форматах, зокрема відеоролики, відеолекції, друкований посібник тощо.

За інформацією ГО «Безбар’єрність».

«Довідник безбар’єрності» створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Це перший український посібник із безбар’єрної комунікації, що з’явився у 2021 році. Він доступно розкриває, що таке бар’єри, стереотипи, інклюзія, залучення, недискримінація, толерантність, прийняття, доступність, гендерна рівність, правила коректної мови.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень