Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Триває вступна кампанія до закладів профтехосвіти та коледжів Київщини – брифінг КОВА

Дата: 27.07.2023 12:26
Кількість переглядів: 202

Фото без описуНа Київщині триває вступна кампанія до коледжів та закладів професійно-технічної освіти. Наразі у кожному закладі працюють приймальні комісії. Про це під час брифінгу розповіла заступниця начальника Київської ОВА Жанна Осипенко.

«Вступна кампанія у закладах професійно-технічної освіти завершиться 1 вересня. А прийом документів до закладів із фахової передвищої освіти на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «фаховий молодший бакалавр» на місця регіонального замовлення вже завершився», – зазначила Жанна Осипенко.

Вона повідомила, що цього року Київська обласна військова адміністрація затвердила 1584 місця регіонального замовлення в коледжах – уже оприлюднені рейтингові списки для зарахування. До 31 липня проводитимуть зарахування на бюджетні місця. А вступна кампанія на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб ще триває.

Також важливою є підготовка кваліфікованих робітників у закладах професійно-технічної освіти. Обсяги прийому молоді на навчання до них були сформовані з урахуванням середньострокового прогнозу потреби у робітничих кадрах на регіональному ринку праці й запитів підприємств, установ та організацій Київщини. Цього року регіональне замовлення збільшили на 10% – це 3639 осіб.

Вступники мають можливість подати документи як у письмовому, так і в електронному вигляді через електронний кабінет. Станом на 25 липня виконання обсягів прийому за регіональним замовленням в області  становить 70%.

Водночас у багатьох закладах такі місця вже майже заповнені. На понад 80% виконали регіональне замовлення 12 закладів, а саме: Рокитнянський, Броварський, Ржищівський та Васильківський професійні ліцеї, Сквирське і Катюжанське вищі професійні училища, Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу, Білоцерківський професійний коледж, Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти, а також Білоцерківський фаховий коледж сервісу та дизайну, Білоцерківський механіко-енергетичний фаховий і Ржищівський індустріально-педагогічний коледжі.

Заступниця начальника КОВА наголосила, що всі 22 заклади професійної освіти Київської області забезпечені укриттями, які повністю задовольняють потребу для розміщення всіх учасників освітнього процесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень