Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Духовний фронт Київщини: представники Ради церков презентували соціальну роботу в громадах

Дата: 26.07.2023 12:22
Кількість переглядів: 182

Фото без описуУ Київській обласній військовій адміністрації провели засідання Ради церков та релігійних організацій регіону. Участь у заході взяли представники релігійних конфесій та організацій, які діють в області. Вони презентували свою участь у проєкті «Духовний фронт Київщини». 

Заступниця начальника КОВА Жанна Осипенко наголосила на важливості роботи спеціальних хабів, створених церквами та релігійними організаціями для сприяння інтеграції вимушених переселенців та їхніх дітей у громади, в яких вони тепер проживають.

«Ми вдячні за співпрацю та ваше надійне плече. У важкі часи і діти, і дорослі потребують не тільки матеріальної допомоги. Людям потрібна насамперед психологічна допомога та духовна підтримка. Кожен із вас працює не лише під час богослужіння. Ви постійно співпрацюєте з громадами та допомагаєте людям у всіх їхніх потребах», – звернулася Жанна Осипенко до представників релігійних конфесій Київщини.

Представники релігійних організацій розповіли про свою діяльність у громадах, спрямовану не лише на духовне, а й соціальне служіння людям. Зокрема, поділилися напрацюваннями й досвідом психологічної допомоги та матеріальної підтримки вимушених переселенців, людей, які постраждали внаслідок воєнних дій, роботою з дітьми. Окремо виділили напрям адаптації військовослужбовців, які повертаються з війни та потребують допомоги й підтримки, та з членами їхніх сімей.

Крім того, учасники обговорили заходи до Дня Хрещення Русі-України, Дня Української Державності та проведення Молитовного сніданку до Дня Незалежності України. 

У підсумку учасники засідання окреслили шляхи подальшої співпраці між Київською обласною адміністрацією та Радою, обрали наступного голову Ради церков на період із вересня 2023 року до серпня 2024 року та прийняли рішення підтримати ініціативу обласної адміністрації про оновлення герба Київщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень