Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Київській ОДА анонсували створення каталогу відновлених об’єктів за 2022 рік за кошти резервного фонду державного бюджету

Дата: 26.07.2023 09:29
Кількість переглядів: 169

Фото без описуУ Київській ОДА розробляється Каталог відновлення області. Він буде містити інформацію про об’єкти, які були відновлені протягом 2022 року за кошти, виділені з резервного фонду держбюджету. Про це розповів під час брифінгу заступник голови КОДА Микола Бойко.

Основне завдання, яке стоїть перед Київською обласною державною адміністрацією, – швидко та якісно відновити зруйноване і повернути людей до їхніх домівок. Роботи з відновлення були розпочаті невідкладно відразу після звільнення територій. Враховуючи масштаби зруйнованого, а це понад 27 тисяч об’єктів, першочергово відновлювалися заклади освіти, дошкільні заклади й лікарні та проводилися поточні ремонти багатоповерхових будинків. 

«Минулого року відновлення пошкодженого відбувалося за кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, а також з обласного та місцевих бюджетів, за участю міжнародних організацій, фондів, меценатів, волонтерів тощо. Усі ми разом допомагали людям повернутися до їхніх рідних домівок. Загалом протягом 2022 року за кошти з резервного фонду державного бюджету було відновлено більше 1000 об’єктів на загальну суму понад 700 мільйонів гривень», – зазначив Микола Бойко.

Він додав, що позиція Київської обласної державної адміністрації – прозорість діяльності та відповідальність перед жителями області. Саме тому наразі розробляється Каталог відновлення Київщини за 2022 рік.  

У ньому будуть дані про відновлення приватних та багатоквартирних будинків, об’єктів критичної інфраструктури, закладів освіти та охорони здоров’я, закладів культури, адміністративних будівель, ремонт пошкоджених доріг (ліквідація вибоїн покриття) тощо.

«У цьому каталозі будуть усі відповідні фільтри, де кожен охочий зможе ознайомитися з тим, що було зроблено за 2022 рік: подивитися той або інший об’єкт, за яку суму коштів були виконані роботи, ким проводилися тощо», – прокоментував заступник голови Київської ОДА.

Подібний каталог об’єктів, відновлених у 2023 році, згодом також буде розроблено та оприлюднено на сайті Київської обласної державної адміністрації. Він буде оновлюватися постійно.

Відео брифінгу дивитися ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень