Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як оформити український паспорт 14-річній дитині із ТОТ

Дата: 18.07.2023 14:09
Кількість переглядів: 165

Фото без описуДля оформлення першого паспорта громадянина України дитині, яка досягла 14-річного віку під час проживання на ТОТ, має звернутися до будь-якого територіального підрозділу Державної міграційної служби України і надати такі документи:

· Свідоцтво про народження або витяг із ДРАЦСу (за наявності). Якщо відсутній документ, інформацію працівники ДМС перевірять самостійно.

· Паспорти батьків або одного з них (для перевірки належності до громадянства України). Якщо особа не підтримує стосунки з батьками або не може надати їх через воєнний стан, достатньо надати інформацію про такі документи.

· Якщо один із батьків є іноземцем або особою без громадянства, подається довідка про реєстрацію особи громадянином України.

· Також за наявності може подаватися реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).

У разі відсутності оригіналів документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, заявником також можуть подаватися копії таких документів або інформація (персональні дані) батьків (чи одного з них).

У ДМС також зазначили, що подання копій вказаних вище документів не є обов’язковою умовою при прийнятті від заявника документів для оформлення паспорта та не може бути підставою для відмови в оформленні документа.

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень