Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформаційна система моніторингу реалізації державної антикорупційної політики - в дії

Дата: 18.07.2023 10:09
Кількість переглядів: 187

Фото без описуНаціональне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) ввело в експлуатацію інформаційну систему моніторингу реалізації державної антикорупційної політики (далі – Інформаційна система). 

 

Інформаційна система вже працює: очікується півтисячі представників органів державної влади, які вноситимуть  інформацію про результати виконання заходів Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки (ДАП) у першому півріччі поточного року. Надалі таку інформацію вони вноситимуть до системи щоквартально.

 

Загалом заходи програми реалізовуватимуть 109 виконавців – це фактично всі центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації та низка інших державних органів.

 

Інформаційна система – це ключовий інструмент, що допоможе виконавцям організувати роботу у своїх органах й оперативно інформувати суспільство, Кабінет Міністрів та НАЗК про її результати.

 

Відкриття публічної частини системи відбудеться у серпні, після того, як буде зібрано і оброблено інформацію про перші результати впровадження ДАП. Тоді всі українці, ЗМІ, громадські організації та міжнародні партнери зможуть бачити в зручній інтерактивній формі прогрес виконання кожного конкретного заходу які органи влади у яких сферах суспільного життя найефективніше реалізують антикорупційну політику».

 

Довідково

Створення та функціонування Інформаційної системи передбачено статтею 18-4 Закону України «Про запобігання корупції».

 

Інформаційна система складається з двох частин: внутрішньої та публічної.

Внутрішню використовуватимуть виконавці ДАП (для внесення інформації щодо прогресу заходів) та фахівці НАЗК (для здійснення моніторингу виконання ДАП та оцінки ефективності реалізації Антикорупційної стратегії та ДАП).

 

Публічна частина буде доступна для всіх, хто хоче оцінити ефективність виконання заходів кожним органом влади. 

 

З 1 по 15 липня уповноважені представники органів подавали дані про стан виконання заходів програми, реалізація яких розпочалася в період від набрання чинності ДАП до 30 червня 2023 року. 

 

З 16 липня по 15 серпня НАЗК проведе перший моніторинг стану виконання заходів програми. Результати виконання програми у вигляді інфографіки будуть доступними для громадськості з 16 серпня. 

 

Нагадаємо, ДАП спрямована на вирішення 72 проблем; досягнення 272 очікуваних стратегічних результатів; виконання 1 187 заходів.  У програмі передбачено комплексні зміни в 15 сферах, де є високий рівень корупційних ризиків. Зокрема, у земельній сфері, будівництві, правосудді, правоохоронній системі, митній справі та оподаткуванні  тощо. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень