Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розбудова прозорості та підзвітності в ОМС: стартує пілотний проєкт для громад

Дата: 14.06.2023 09:57
Кількість переглядів: 169

Фото без описуМіністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з ПРООН в Україні, за фінансової підтримки урядів Японії та Німеччини, запрошує міські територіальні громади долучитися до пілотного проєкту з оцінки стану антикорупційної системи територіальних громад.

У рамках проєкту в перших трьох громадах заплановано:

  • вивчення стану антикорупційної роботи та функціонування уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції;
  • проведення оцінки корупційних ризиків в пілотних громадах та розроблення/ оновлення антикорупційних програм;
  • виявлення проблем та ризиків у системі запобігання та протидії корупції;
  • розроблення рекомендацій щодо покращення системи антикорупційної роботи;
  • підвищення обізнаності територіальної громади щодо антикорупційної роботи та її важливості для побудови ефективного та прозорого самоврядування.

Вимоги до учасників:

  1. Для участі запрошуються територіальні громади міст, зокрема, які є міськими об’єднаними територіальними громадами або громадами, до яких приєдналися суміжні сільські, селищні територіальні громади.
  2. Географія конкурсу: Волинська, Львівська, Рівненська, Закарпатська, Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Кіровоградська, Київська, Житомирська, Одеська, Полтавська, Черкаська, Чернівецька області.
  3. Наявність антикорупційного підрозділу чи особи, відповідальної за напрям запобігання корупції, зокрема особи, на яких покладені такі обов’язки (суміщення).
  4. Зацікавленість та прагнення до покращення своєї антикорупційної роботи. Важливо, щоб громада мала щире бажання та готовність до співпраці: підтримка керівника; активна залученість та сприяння з боку працівників ради, депутатів; можливість надати експертам доступ до інформації, перегляду документів, проведення опитувань тощо.
  5. Заповнити заявку на участь у проєкті за посиланням до 16 червня 2023.

Реалізація проєкту допоможе громадам підвищити власну інституційну привабливість для потенційних інвесторів та донорів, а також забезпечить прозоре управління та підвищення довіри громадян до власних органів місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень