Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Херсонщино, Білоцерківщина поруч!

Дата: 13.06.2023 16:25
Кількість переглядів: 174

Фото без описуТерористичні дії росії проти жителів  України щоденно вражають своєю жорстокістю і цинізмом. Одним із найбільших і найжорстокіших проявів екогеноциду, застосованого окупантами проти українців є руйнування Каховської ГЕС. Як результат - знищена екосистема, затоплені десятки населених пунктів і сотні гектарів сільскогосподарських угідь, зруйновані тисячі осель і людських життів…

Трагедія, яка своїм чорним крилом охопила всю територію Херсонської області, не залишила байдужим жителів Білоцерківського району. У першу добу після підриву Каховської ГЕС у всіх громадах району активізувалися волонтери, які спільно із представниками влади організувалися для надання необхідної допомоги  постраждалому населенню.

До збору води, пального, моторних і гумових човнів, продуктів харчування, засобів гігієни, одноразового посуду, теплих речей, гумового взуття, ковдр, матраців, постільної білизни, памперсів для дітей та дорослих, ліхтарів, корму для тварин  долучилися як представники бізнесу, так і жителі всіх громад району незалежно від віку і статусу.

За перший тиждень після  катастрофи з Білоцерківщини на Херсонщину було відправлено десятки багатотонних автомобілів з гуманітарною допомогою.

З 7 червня на Херсонщині перебувають 18 волонтерів та добровольців ДФТГ-3 з Білоцерківської міської територіальної громади, які на своїх човнах рятують людей  і тварин з підтоплених домівок. У Волонтерському штабі ТРО, як і в інших центрах збору допомоги Херсонщині  кожної з громад, продовжують збір та формування і доставку необхідної допомоги постраждалим.

У населених пунктах Білоцерківського району підготовлено місця компактного проживання для жителів, які будуть евакуйовані із зони затоплення.

Наразі громади району розпочали формування бригад добровольців, які
будуть відправлені на Херсонщину для розбирання завалів та надання допомоги постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень