Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В пріоритеті – питання безпеки кожного жителя району

Дата: 02.06.2023 18:35
Кількість переглядів: 167

Фото без описуСьогодні, 2 червня, відбулася робоча зустріч начальника Головного управління Національної поліції в Київській області Андрія Нєбитова з керівництвом та головами територіальних громад Білоцерківського району.  

Ключовим питанням наради було обговорення комплексу заходів з метою забезпечення належних безпекових умов для жителів Білоцерківського району.  

Розпочалася зустріч з обговорення питання щодо роботи укриттів. Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, представники Головного управління Національної поліції в Київській області та районного управління ДСНС, звертаючись до голів громад наголосили на обов’язковості забезпечення під час сигналу «Повітряна тривога» вільного, безперешкодного та цілодобового доступу населення до захисних споруд та діючих укриттів. З метою уникнення критичних ситуацій було прийняте рішення про відновлення роботи комісій з перевірки стану та функціонування укриттів у всіх громадах району.  

Під час обговорення оперативної обстановки в Білоцерківському районі, про яку прозвітував начальник Білоцерківського районного управління Національної поліції України у Київській області Михайло Пелех, начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк підкреслила, що зберегти стабільну ситуацію в регіоні вдається завдяки тісній співпраці влади, громад та правоохоронців. Наразі всі 13 громад Білоцерківщини уклали меморандуми про співпрацю з Головним управлінням Нацполіції у Київській області.  

Очільник Головного управління Андрій Нєбитов підтвердив дієвість проєкту «Поліцейський офіцер громади», який є пілотним і наразі успішно реалізується у Білоцерківському районі. До кінця року планується збільшити кількість поліцейських станцій до 35. Також великі сподівання покладаються на реалізацію програми «Безпечна Київщина». Окрім того, Андрій Нєбитов закликав до подальшої співпраці громад х правоохоронними органами шляхом прийняття на сесіях місцевих рад цільових комплексних програм у сфері протидії злочиннсті, забезпечення публічної безпеки і порядку, реалізація яких сприятиме створенню належних безпекових умов.  

Значну увагу керівник управління привернув необхідності подальшої розбудови та модернізації систем відеоспостереження на території Білоцерківського району.   

За словами Андрія Нєбитова, як показує практика, саме завдяки камерам з функцією розпізнавання обличччя вдається успішно проводити пошукові роботи з виявлення диверсійно-розвідувальних груп, колаборантів, осіб, які перебувають в розшуку та виявляти винуватців ДТП, інших резонансних подій .   

Поліція активно використовує це обладнання і для пошуку дітей, що є особливо важливо в умовах сьогодення.  

На завершення зустрічі голови громад та представники обласного і районного управління поліції обговорили шляхи зміцнення співпраці та визначили головні напрямки роботи з метою підвищення рівня безпеки населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень