Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У закладах освіти Білоцерківщини завершується навчальний рік

Дата: 29.05.2023 14:48
Кількість переглядів: 137

Фото без описуПро це під час оперативної наради, яку з керівниками структурних підрозділів Білоцерківської районної державної адміністрації та територіальних представництв центральних органів виконавчої влади провів заступник голови адміністрації Олександр Горовенко, доповіла начальник відділу гуманітарного розвитку Надія Крилевець.

Терміни організованого закінчення навчального року встановлюються кожним закладом освіти індивідуально, залежно від виконання освітніх програм та навчальних планів. Наразі вже завершене навчання в ЗЗСО Маловільшанської та Таращанської громад, 31 травня планується завершити навчальний процес у Білоцерківській, Володарській, Медвинській, Рокитнянській, Сквирській, Узинській і Фурсівській громадах, 2 червня – у Ковалівській та Ставищенській громадах. Найпізніше, 09 червня, очікується закінчення навчального року у Тетіївській та Гребінківській громадах.

Підсумкове річне оцінювання навчальних досягнень учнів буде проведено на підставі семестрових оцінок, а результати відображатимуться у відповідних документах про навчальні досягнення, залежно від класу – табеля або свідоцтва про освіту.

З огляду на продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф, здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, учні, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, будуть звільнені від складання державної підсумкової атестації.

Загалом, цьогоріч 4318 школярам Білоцерківського району буде вручено свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, з них 88 – дітям ВПО. 306 учнів отримають свідоцтва з відзнакою. Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти буде вручено 2364 випускникам, з них 192 дітям ВПО. 153 учнів буде нагороджено золотою медаллю, 52 – срібною.

Вступне випробування для охочих здобути вищу освіту проводитиметься у форматі національного мультипредметного тесту, що міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика. На вибір вступника один предмет: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

На разі триває реєстрація на додаткову сесію. Всього на основну сесію зареєструвалося 2056 учнів, що становить 87 % від загальної кількості випускників, в т.ч. з числа ВПО 37осіб (5%).

Тестування відбуватиметься в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах створених у населених пунктах. У Білоцерківському районі створено 13 таких центрів, які розміщені на базі шкіл у Білоцерківській, Ставищенській, Сквирській, Таращанській та Тетіївській територіальних громадах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень