Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні Координаційного центру обговорили питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Дата: 24.05.2023 16:09
Кількість переглядів: 185

Фото без описуСьогодні, 24 травня, відбулося засідання Координаційного центру взаємодії з внутрішньо переміщеними особам при Білоцерківській районній військовій адміністрації, яке провела заступник голови адміністрації Людмила Веряскіна.

Керівники Координаційних центрів територіальних громад з питань внутрішньо переміщених осіб Білоцерківського району доповіли учасникам засідання щодо  створення та облаштування додаткових місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, зробили аналіз загальної чисельності внутрішньо переміщених осіб в розрізі вікових категорій, статі та соціальних потреб та охарактеризували  потреби і стан забезпечення гуманітарною допомогою внутрішньо переміщених осіб.

Окрема увага була акцентована на питанні працевлаштування осіб з числа ВПО. Представники громад зазначили, що наразі налагоджено тісну співпрацю з Білоцерківською філією Київського обласного центру зайнятості, проводиться відповідна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств та внутрішньо переміщеними особами щодо пільгових умов працевлаштування та перепрофілювання, включаючи й програму ваучерів. Йдеться про документ, який надає громадянам право безоплатно пройти навчання у закладах освіти за затвердженим переліком професій і спеціальностей.


Зокрема, на підставі ваучера здійснюється перепідготовка за робітничою професією, підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра або магістра за іншою спеціальністю, спеціалізація чи підвищення кваліфікації.


Це відкриває нові можливості для внутрішньо переміщених осіб, які через повномасштабну воєнну агресію рф проти України опинилися  без роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень