Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині відбулися заходи з нагоди Дня Героїв

Дата: 23.05.2023 11:55
Кількість переглядів: 162

Фото без описуСьогодні, 23 травня, в Україні відзначають День Героїв, запроваджений з метою вшанування пам'яті героїв, які жертвували або жертвують своїми життями і здоров'ям заради процвітання України. 


У цей день згадують усіх, хто з ризиком для життя боровся за українську незалежність, а також віддають шану загиблим. Дата присвячена всім борцям за Україну:  українським воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям і воїнам армій УНР і УПА, воїнам АТО і російсько-української війни.


Цей день таїть у собі невимірне почуття гордості і суму водночас, оскільки  багато героїв України розплатилися життям заради майбутнього своєї країни. З метою вшанування пам’яті полеглих Героїв на Білоцерківщині було організовано та проведено заходи, приурочені подвигу нескорених.


З нагоди  Дня Героїв у середмісті Білої Церкви було проведено церемонії покладання квітів до портретів полеглих захисників України, короткий мітинг та заупокійна служба, яку провели священики Православної Церкви України. Участь у заходах взяли заступник голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко, заступники голови Білоцерківської районної державної адміністрації Олександр Горовенко та Людмила Веряскіна, керівник апарату РДА Ольга Кучер, голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський та його заступник Анатолій Чичикало, Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, члени родин та бойові побратими полеглих Героїв, представники громадськості.


Після завершення панахиди присутні відвідали могили захисників, які загинули від рук російських окупантів, та вшанували світлу пам’ятають кожного, хто поліг у боротьбі за незалежність і суверенітет нашої країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень