Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У період воєнного стану неповнолітні потребують посиленої уваги: підсумки наради щодо оперативної ситуації в районі

Дата: 22.05.2023 16:15
Кількість переглядів: 211

Фото без описуЗаступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Олександр Горовенко провів робочу нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур Білоцерківського району, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.

Як доповів заступник начальника Білоцерківського районного управління поліції  ГУНП у Київській області Олексій Ковбаса, загалом криміногенна ситуація на Білоцерківщині контрольована. Надзвичайних подій не зафіксовано. Разом з тим мають місце значні порушення на автошляхах. Працівники поліції спільно з патрульною службою несуть посилену службу з метою мінімізації негативних наслідків, проте за тиждень зафіксовано 17 ДТП, одна з яких призвела до загибелі двох осіб.

У продовження теми фіксації правопорушень на дорогах району, заступник командира полку патрульної поліції в місті Біла Церква та Білоцерківському районі УПП у Київській області Олександр Світовий підкреслив, що вимушений констатувати прикрий факт значного зростання кількості порушення водіями правил дорожнього руху. Зокрема, за минулий тиждень було запротокольовано 223 факти перевищення швидкості. Ще 57 протоколів було складено на водіїв, які дозволили собі сісти за кермо у стані алкогольного сп’яніння, несучи загрозу не лише своєму життю, а й оточуючих.

Ще одна тема, на яку звернули під час наради правоохоронці, стосувалася подій за участю неповнолітніх. На щастя, всі вони завершилися благополучно, проте вражає факт зростання чисельності випадків зникнення дітей, у пошуках яких потім задіяні і працівники поліції, і представники громадськості. Як наголосив заступник керівника Білоцерківської окружної прокуратури Олександр Маційчук, війна залишила негативний відбиток на психоемоційному стані кожного з нас, проте вразлива дитяча психіка зазнає подвійного навантаження. Страх, невлаштованість, відсутність батьківської уваги, а іноді й брак любові та розуміння дитячих проблем спонукають їх до демонстративного здійснення протестних вчинків на зразок залишення місця проживання. Саме 8 таких випадків впродовж минулого тижня зафіксовано на території Білоцерківського району. Всі діти знайдені і повернуті у родини, з батьками проведена відповідна робота, проте дана ситуація загострила ще одну важливу проблему – необхідність посилення уваги до неповнолітніх, що особливо актуально у період літніх канікул.

На завершення наради було дано низку доручень, спрямованих на вирішення проблемних питань, що піднімалися під час засідання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень