Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

21 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 21.05.2023 15:13
Кількість переглядів: 187

Фото без описуЩороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

 

Після широкомасштабного вторгнення Росії терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – здавалося, що все це з падінням радянської системи назавжди залишилось в історії. Але ідеологічні спадкоємці СРСР у путінській росії знову принесли на українську землю масові політичні репресії. З огляду на все, що ми знаємо про Бучу, Ірпінь, Гостомель, Маріуполь, з огляду на відомості, які надходять з окупованого Херсона, День пам’яті жертв політичних репресій набуває для нас нового значення. 

 

На цьому начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк наголосила під час зустрічі з керівниками структурних підрозділів адміністрації, на якій вшанували пам’ять жертв політичних репресій.

 

- Сьогодні ми віддаємо шану безневинно вбитим. Минули десятиліття, але в пам’яті нашій будуть завжди жити ті страшні події, які набувають особливої гостроти сьогодні, коли ціною багатьох життів наша країна здобуває право на своє існування у цій страшній війні, яку розпочала російська федерація, - підкреслила керівник району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень