Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Відновлення зруйнованого окупантами житла – одне з «гарячих» питань сьогодення

Дата: 16.05.2023 16:40
Кількість переглядів: 176

Фото без описуНачальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк здійснила низку робочих поїздок у громади району, під час яких, окрім вирішення проблемних питань, проводилася перевірка стану відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів російських загарбників.

Зокрема, під час відвідин Узинської міської та Гребінківської селищної територіальної громад Людмила Мерзлюк оглянула постраждалі будівлі та оцінила рівень підтримки з боку місцевої влади в розрізі проведення ремонтних робіт. 

Кошти на ремонти приміщень  виділялися в рамках реалізації місцевих програм. Окрім того, з 10 травня в Україні стартувала державна програма «єВідновлення», у межах якої громадяни можуть отримати кошти на реконструкцію домівок, що постраждали через війну. 

-    Відновлення зруйнованого окупантами житла – одне з «гарячих» питань сьогодення. І потрібно працювати над тим, щоб воно було вирішене у найкоротші терміни. Частина робіт вже була профінансована за кошти місцевих бюджетів. Відрадно, що громади не залишають своїх жителів з проблемами. Проте потрібно й надалі працювати у цьому напрямку, - підкреслила  начальник Білоцерківської районної військової адміністрації.

В рамках реалізації плану заходів щодо підвищення рівня безпеки громадян та створення належних безпекових умов для всіх  учасників освітнього процесу, очільник району спільно з головою Гребінківської селищної територіальної громади Романом Засухою оглянули діючі укриття та обговорили стан підготовки документів для реконструкції приміщень, в яких заплановано провести ремонтні роботи відповідно до діючих вимог.

До шляхів вирішення цих та інших проблемних питань керівництво громади залучає й активну частину населення, організувавши опитування в рамках розробки Стратегії розвитку Гребінківської селищної територіальної громади на 2024-2030 роки, яке проводять працівники місцевого ЦНАПу під керівництвом Наталії Збаращенко.
 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень