Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про організацію та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту

Дата: 15.05.2023 12:13
Кількість переглядів: 179

Фото без описуУ зв’язку з дією воєнного стану в Україні не проводитиметься ЗНО 2023. Замість нього випускники шкіл вступатимуть до вищих навчальних закладів на основі результатів Національного мультипредметного тесту.

Про це під час оперативної наради доповіла начальнику Білоцерківської районної військової адміністрації Людмилі Мерзлюк керівник відділу гуманітарного розвитку адміністрації Надія Крилевець.  

Як підкреслила доповідач, НМТ був запроваджений у 2022 році, як альтернатива ЗНО на час повномасштабної війни. Тест проходив в онлайн-форматі. На відміну від ЗНО, мультитест містив питання з одразу трьох предметів - української мови, математики та історії України. З інших предметів тестування не проводилося. Кожен блок містив по 20 завдань, а всього на виконання тесту давалося 120 хвилин. 

Але слід зазначити, що у 2023 році формат та умови проведення НМТ змінилися. НМТ 2023 буде містити завдання з трьох предметів. З них два обов'язкових предмета - українська мова та математика, а третій предмет - на вибір учня: історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.

Всього на здачу тесту з трьома блоками виділяється 180 хвилин. Абітурієнти самі розподіляють цей час між предметами.

Завдань з відкритою формою відповіді у НМТ 2023 не буде, але будуть завдання з короткою формою відповіді, де замість пропуску потрібно вписати число або слово.

Дата НМТ 2023 вже відома. Буде дві сесії – основна та додаткова. Зареєструватись на основну сесію учасники змогли  з 3 квітня по 3 травня.

Основна сесія НМТ відбудеться з 5 до 23 червня. Додаткова – з 11 по 24 липня.

Наразі триває реєстрація на додаткову сесію.

Тестування відбуватиметься в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах створених у населених пунктах. У нашому районі таких центрів 12, які розміщені на базі шкіл: 8 в Білоцерківській ТГ та по 1 в Ставищенській, Сквирській, Таращанській і Тетіївській громадах.

Варто зауважити, що однією з найважливіших вимог для створення тимчасових екзаменаційних центрів була наявність укриттів цивільного захисту в будівлях, де планується проходження НМТ, або поблизу них.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень