Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як стрес впливає на організм

Дата: 12.05.2023 19:46
Кількість переглядів: 183

Фото без описуУ межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як» за ініціативою Олени Зеленської ГО «Безбар’єрність» спільно з Міністерством охорони здоров’я України за підтримки ВООЗ створено серію анімованих відеороликів про те, як перемогти стрес. Ролики зрозумілими картинками розкривають природу стресу та простою мовою дають відповідь на питання: як його подолати.

Третя серія з циклу анімованих відеороликів про психологічну підтримку попереджає: тривалий стрес впливає на роботу всіх органів та систем організму людини.

Бути довгий час у сильному стресі – виснажливо та складно. Внаслідок цього людина може втратити апетит та сон, мати проблеми з диханням, розлади шлунку, може ставати агресивною, розгубленою, не помічати власних емоцій та фізичного стану, плакати, бачити власне майбутнє в негативному стані тощо. Перебуваючи в постійному стресі, людина може втрачати звязок зі світом, відсторонюватися.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як» створює звичку піклуватися про своє ментальне здоров’я, щоб українці знайшли в собі приховане джерело сили у складні часи. 

Якщо ви самотужки не можете побороти дію сильного стресу і це впливає на якість вашого життя, обов’язково зверніться по допомогу до свого сімейного лікаря. Завертаючи стрес всередину словами «треба перетерпіти», ви шкодите собі ще більше.

Нагадаємо, Мінреінтеграції нещодавно підготувало перелік контактів у східних та північних областях, за якими звертатися за кваліфікованою психологічною поміччю як дорослим, так і дітям можуть, наприклад, переселенці (ВПО) та евакуйовані з місць військових дій. 

Також можна телефонувати на всеукраїнську гарячу лінію безоплатної психологічної допомоги за номером: 0 800 100 102, яка працює щоденно з 10:00 до 20:00.

Дізнавайтеся більше про природу стресу, реакції на нього та як його подолати: https://howareu.com/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень