Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2023 08:02
Кількість переглядів: 189

Фото без описуШановні жителі Білоцерківщини!

8 і 9 травня Україна, як і вся прогресивна спільнота відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років". Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня разом з усією Європою.

Другий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни Росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва рф.

Пам’ятаючи про страшні події Другої світової війни та її жертви в Україні, ми ще з більшою рішучістю боремося проти російських окупантів, оскільки захищаємо наші сім’ї, будинки, вулиці, міста і села від нового людиноненависницького зла – рашизму, мета якого геноцид Української нації.

Ми схиляємо голови в пошані перед світлою пам'яттю тих, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї жахливої війни.

З нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні щиро зичу всім нам перемоги над російськими окупантами.

Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, а у серцях кожного з нас ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни. 

Слава Україні!

З повагою начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень