Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника Білоцерківської районної військової адміністрації до жителів району з питань дотримання умов безпеки

Дата: 28.04.2023 15:20
Кількість переглядів: 245

Фото без описуШановні жителі Білоцерківщини!

Сьогодні вкотре звертаюся до вас з проханням проявляти мудрість і виваженість та заради збереження свого життя дотримуватися правил і обмежень, що були запроваджені в умовах правового режиму воєнного стану.

Передусім звертаю вашу увагу на необхідність реагування на сигнали повітряної небезпеки. Підступність і цинізм  російських окупантів не знають меж. І події цієї ночі – яскраве тому підтвердження. Тому наполегливо прошу не нехтувати повідомленнями про загрози ракетних та інших ударів, переходити в укриття чи інші безпечні місця – це допоможе врятувати ваше життя і життя ваших рідних!

Звертаюся до кожного, хто перебуває на території Білоцерківського району, щодо необхідності суворо дотримуватися вимог комендантської години, яка діє в межах Київської області щодоби з 00:00 до 5:00 години.

У цей   час заборонене пересування за виключенням осіб, які мають спеціальні перепустки.
На час дії комендантської години необхідно дотримуватися і режимів світломаскування, які застосовуються з метою приховування від спостереження повітряним і наземним противником світлових демаскувальних ознак діяльності військ, військових об'єктів, а також населених пунктів, об'єктів економіки та державного управління. 

Нагадую, що існує два типи світломаскування: частковий - тільки вночі, під час комендантської години, коли дозволено включати світло в оселях, але при цьому закрити вікна щільними шторами, і  повний - застосовується під час повітряної тривоги в регіоні. В цей час потрібно вимкнути світло скрізь - на вулиці, в будинках, квартирах, під'їздах, вивіски тощо.

Також звертаю вашу увагу, що продовжують діяти заборони  та обмеження, встановлені чинним законодавством на період дії правового режиму воєнного стану,  дотримання яких є обов’язковим для кожного:
-  на проведення масових заходів;
-  відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів;
- використання повітряного простору цивільною авіацією, включаючи й дрони та інші безпілотні літальні апарати;
-  виходу на водне плесо з використанням плавальних засобів;
-  застосування фото- та відеозйомки поблизу об’єктів, що мають стратегічне значення;
-  поширення у соціальних та інших мережах інформації про місця та результати ракетних та інших обстрілів окупантів. 

Пам’ятайте: порушення цих правил тягне за собою відповідальність і в окремих випадках допомагає ворогові. Будьте пильними і відповідальними! Лише разом ми здолаємо російських окупантів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень