Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чорнобиль – наш біль крізь роки

Дата: 26.04.2023 11:26
Кількість переглядів: 324

Фото без описуСьогодні – сумні роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних аварій та катастроф, а також героїзм персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. 

У містах і селах  Білоцерківщини було проведено низку заходів, приурочених 37-ій річниці Чорнобильської катастрофи, участь в яких взяли герої-ліквідатори, члени їхніх родин, представники влади та громадськості.

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації  Людмила Мерзлюк під час робочої поїздки у Володарську селищну громаду спільно з керівником апарату адміністрації Ольгою Кучер та в.о. селищного голови Сергієм Миколаєнком взяла участь у мітингу-реквієму з нагоди 37-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Присутні вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання. По завершенню мітингу відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку.

Людмила Мерзлюк поспілкувалася з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС та висловила їм слова щирої вдячності за те, що вони ціною власного життя захистили людство.

-    Минають роки, десятиліття після аварії на ЧАЕС, проте не загоюються рани, не вщухає біль, не полишає тривога. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. І ці наслідки були б набагато важчими і складнішими, якби не ваша титанічна праця, не ваш героїзм, шановні герої-ліквідатори, - підкреслила у своєму зверненні керівник району.

Мітинг-реквіум з нагоди 37-ої річниці Чорнобильської катастрофи відбувся і Білоцерківській міській територіальній громаді, участь у якому за дорученням начальника Білоцерківської районної військової адміністрації  взяла її заступник Людмила Веряскіна. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень